USB G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?

Bir G/Ç hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası çözümü nedir?

Bir G/Ç hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası Flash bellek ve USB harici belleklerde ortaya çıkan bir sorundur.

Bir G/Ç hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası aldığınızda USB bellek erişilemez ve kullanılamaz durumdadır.Bir G/Ç hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatasının birkaç sebebi vardır.Bu hataya neden olan sebepler şunlardır


  • Dosya sistemi hataları
  • Donanımsal (Fiziksel) hatalar
Dosya sistemi hataları:

Eğer USB belleğinizi güvenli kaldır seçeneği ile kaldırmıyorsanız bir zaman sonra Bir G/Ç hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası alabilirsiniz.Donanımı güvenle kaldır seçeneği donanımın kullanımda olup olmadığnı kontrol eder.Eğer kullanımdaysa donanımı güvenli bir şekilde ayıramazsınız.Bir USB bellek kullanımdayken çıkartırsanız donanımınızın zarar görme olasılığı vardır.

Örneğin USB bellekten bir kopyalama işlemi yapıyorsanız, USB cihazınız kullanımda demektir.Bu aşamada cihazı doğrudan çıkartırsanız dosya sistemini zarar görebileceği gibi cihazın kendisi de zarar görebilir.

Dosya sistemi kaynaklı bir hata düzeltilebilir fakat donanımsal bir hata düzeltilemez.

İlk yol chkdsk ile disk taraması yapabiliriz.Bazen basit yüzeysel hatalar disk taraması ile çözülebilir.

Windows 7'de disk taraması nasıl yapılır?
Windows 10'da disk taraması nasıl yapılır?


  • Sorun düzelmediyse diskpart komutuyla USB belleğinizi formatlayın.


Diskpart nedir?
Windows satır komutu (cmd) ekranında "DISKPART" komutu ile USB bellek nasıl formatlanır?

Donanımsal hatalar

Eğer USB belleğiniz yukarıdaki yöntemleri uyguladığınız halde hala G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası alıyorsanız sorun donanımsal demekdir.Yani donanımınız zarar görmüş demektir.

Eğer USB bellek garanti dahilindeyse aldığınız yere götürün.Eğer artık garanti dahilinde değilse yapabileceğiniz bir işlem yok.Diskiniz artık kullanılamaz.

USB bellekler için tamir söz konusu değildir.Fakat içinde önemli verileriniz varsa ve kurtarmak istiyorsanız profesyenel bir veri kurtarma şirketlerinden yardım alabilirsiniz.USB belleğiniz Bir G/Ç hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası verse içindeki verileri kurtarabilirsiniz.

Yukarıda Bir G/Ç hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası sorununun çözümü size göre değişmektedir.Yukarıda yapılabilecek işlemleri özetlemeye çalıştım.Umarım birilerine faydam dokunmuştur

Yorumlar