Windows 10'da chkdsk Disk Taraması Nasıl Yapılır?

Windows 10'da disk taraması chkdsk nasıl yapılır?
Dosya sistemindeki hataları düzeltmek için chkdsk komutu kullanılmalıdır. Örneğin NTFS dosya sistemindeki bast yüzeysel hatalar chkdsk komutu ile kolayca giderilebilir.
Dosya sistemi, işletim sisteminin en önemli parçalarından biridir. Disk üzerinde bir dosyanın nasıl, hangi boyutlarda saklanması gerektiğini ifade eder. Her dosya sisteminin kendine göre özellikleri vardır. Dosya sistemi yapısı elektrik kesintileri, normal olmayan kapatmalar ile bozulabilir.
Chkdsk komutu USB bellekler için kullanılabilir.

Windows 10'da disk taraması nasıl yapılır?
  1. ​Windows 10 da disk taraması için önce  Windows'u ara simgesini tıklayın. (ekranın sol altında bulunan, ikinci, büyüteç şeklinde simge).
  2. Arama bölümüne CMD yazın.
  3. En iyi eşleşme bölümünde Komut istemi  görüntülenecektir.
  4. Komut istemini sağ tuşla tıklayın ve açılan pencereden Yönetici olarak çalıştırı seçin.
  5. Komut isteminde şu komutu uygulayın:
    chkdsk E: /r /f
  6. Chkdsk komut isteminde parametlere şu anlama gelir:
    E: taramak istenen sürücünün harfi
    /r: bozuk alanları bul ve okunabilir verileri kurtar
    /f: Disk üzerindeki hataları düzelt.
Windows 10 disk taraması yaparken E: sürücü harfini kendinize göre düzenlemeyi unutmayın. Siz hangi sürücüyü taramak istiyorsanız o sürücünün harfini yazın.

Yorumlar

  1. Eğer sürücü harfi gözükmüyor ise!
    *Disk 1
    Bilinmiyor
    Başlatılmamış

    ne yapmak lâzım?

    YanıtlaSil
  2. Easus partition kurdum diskten tıkırtılar geliyordu günlerce o şekilde başlatmaya çalıştı olmayınca gerekli olan hardisk vidalarını açan tornavidamda yoktu kargaburnuyla vidaları bozarak 4 TB lık Harddiskimi açtım , Üstüne konan tozlar vs oldu onlarıda sıcak hava tabancasını tuttum 500-600 derece sanırım ve tozlar temizlendi + tencere kapağı kapatır gibi kapattım 3 kişilik koltuğun 25-30 kilogramlık sol (derili olan genelde) parçasını Haggar gibi kaldırıp bodoslama vurduğumdan mütevellit bozulan harddiskim BİLE düzeldi 3 dakika bile sürmedi :))) Not : yazdıklarım abartı değildir gerçekten koltuğu kaldırıp bir sinir patlaması sonucu bütün gücümle vurup dağıttım bilgisayarı monitör biryerde kasa biryerde harddiskler Mardin kuşu gibi takla attılar durum bu gerçekten.
    Arafat mutlu -Jewellry Designer
    Saygılarımla .........

    YanıtlaSil

Yorum Gönder